Снимка PexelsНовината за новия щам е тема номер едно днес. Вече

...
Снимка PexelsНовината за новия щам е тема номер едно днес. Вече
Коментари Харесай

Специалисти: Ваксината ще ни предпази и от мутацията на коронавируса

Снимка Pexels

Новината за новия щам е тематика номер едно през днешния ден. Вече се появи и информация по какъв начин ще подейства имунизацията на коронавирус против разновидността.

„ Новият вид на SARS-CoV-2 има разновидности в протеина на повърхността на вируса ", изясни Джовани Реца

Новият вид на ковид, който се появи в Обединеното кралство, съгласно първичните данни има сходна реакция на имунизацията като " нормалната ". Това сподели епидемиологът, началник на отдела за профилактика на болесттите на италианското министерство на опазването на здравето Джовани Реца.

„ Новият вид на SARS-CoV-2, който сега е открит в Лондон и в югоизточната част на Англия, има разновидности в протеина на повърхността на вируса - по този начин нареченият шип (spike). Въпреки че има хипотези, че тези разновидности могат да усилят агресивността на вируса, те наподобява не трансформират нито неговата клинична настъпателност, нито реакцията му към имунизацията “, сподели той във видео, оповестено от италианското министерство на опазването на здравето довечера.

По-рано стана известно за откриването във Англия на нова разновидност на ковид SARS-CoV-2. В събота Консултативният съвет на Обединеното кралство за нови и зараждащи закани с респираторния вирус удостовери, че разпознатият в страната вид на ковид се популяризира с по-бързи темпове и изисква още повече нерешителност от популацията. Въпреки че новият вид на вируса, съгласно предварителните оценки, може да бъде със 70% по-заразен от нормалния, към момента няма нищо, което да допуска, че е по-опасен във връзка с риска от смъртност или хоспитализации.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР